Skolen fejrer 200 års katolsk samfund

Skolen fejrer 200 års katolsk samfund

St Columba ‘ s College i St Albans har afholdt to tocentenære masser til fejring af 200 år af brødrene til Det Hellige Hjerte-der har kørt skolen siden 1955.

The independent co-educational Catholic day school, er den eneste britiske skole inden for Brødrene i Det Hellige Hjertes globale samfund.

Brødrene markerede 200-årsdagen for deres grundlæggelse den 30.September. Det katolske religiøse samfund, der blev grundlagt af Fader Andr.Coindre i Lyon, Frankrig i 1821, er nu et verdensomspændende institut med mere end 1.000 brødre i 33 lande.

Grundlagt i 1939, St Columba ‘s College har været under pleje af brødrene siden 1955, da de kom fra ne.England i USA for at etablere St Columba’ s som en unik skole i et verdensomspændende samfund.

I dag er de to Brødre i det Hellige Hjertet af Usa-Provinsen også sponsor eller arbejde i 10 skoler i Usa, en skole og college i Filippinerne, og to missioner-en af dem på Navajo nation i Klagetoh, Arizona og den anden i Amatongas i Mozambique.

St. Columba masser blev ledet af biskop Paul McAleenan og blev concelebrated af College præst Broder Nelson Dionne og flere medlemmer af gejstligheden fra St. Albans og videre.

Honoratiores deltager senior school masse og drikkevarer reception bagefter inkluderet stedfortræder løjtnant i Hertfordshire Grevinde af Verulam og St Albans borgmester Cllr Edgar Hill.

Inviterede gæster deltog inkluderet døtre af St Columba grundlægger rektor Philip O ‘ Neill, alumner, guvernører, forældre og venner af kollegiet. Mange tidligere medarbejdere deltog også i den to-dages fest, herunder James Coughlan, der begyndte at undervise i St Columba ‘ s i 1949.

Rektor David Buxton, sagde: “Vores tohundredeåret masserne var en passende måde til kollegiet og de lokale samfund til at vise deres påskønnelse til de Brødre af den Hellige Hjerte, der nu har været at opdrage børn i mange lande rundt om i verden i de sidste 200 år, og for 66 år her i St Albans. Det er et vigtigt vartegn.”

There are currently no comments.