‘Out of touch’ regeringen kræver flere huse i St Albans

‘Out of touch’ regeringen kræver flere huse i St Albans

Lederen af St Albans Council har beskyldt regeringen for at være “ude af kontakt”, efter at den begrænsede rådmænds planlægningsbeføjelser som en straf for ikke at bygge nok huse.

Chris hvid sagde, at der skulle være “lokalt Skrig” over interventionen, hvilket gør det sværere for rådsmedlemmer at afvise planlægningsansøgninger om boliger.

St Albans MP Daisy Cooper sagde, at regeringen forsøgte at ” ramme gennem den forkerte slags boliger de forkerte steder, og giver ikke to jots om at ødelægge det grønne bælte eller tilsidesætte lokalbefolkningens ønsker i processen.”

Hvorfor er det sket?

Regeringen har beordret 14.608 nye boliger, der skal bygges i St. Albans inden 2036 og sætter årlige husbygningsmål for at kontrollere Rådets fremskridt.

I Januar klippede Ministeriet for boliger, samfund og lokale myndigheder (MHCLG) vingerne på 52 råd, der ikke havde leveret mindst 75 procent af deres treårige husbygningsmål.

Mellem 2017/18 og 2019/20 siger regeringen, at 2.372 nye boliger skulle have været bygget.

Som en” konsekvens “skal St Albans nu overveje at planlægge ansøgninger under en” formodning til fordel for bæredygtig udvikling ” – anden gang på tre år, at det er blevet ramt af denne sanktion.

Det betyder, at rådsmedlemmer nu skal lægge større vægt på nationale boligbehov end lokale overvejelser.

MHCLG sagde, at Rådet”bør godkende ansøgninger om boliger, medmindre der er klare grunde til ikke at”.

Hvad er konsekvenserne?

Sidste år afviste regeringen Rådets lokale Plan, der angiver, hvor den planlægger at levere de hjem, der er bestilt af regeringen.

“Inspektøren hævdede, at vi ikke talte med vores naboråd, hvilket var virkelig kedeligt,” sagde Cllr hvid. “Vi er nu nødt til at starte igen.”

I mellemtiden, St Albans står fortsat over for årlige husbygningsmål-og skal nu bestemme ansøgninger under “formodning til fordel”.

Fru Cooper sagde, at regeringen “gav udviklere en feltdag”.

“Lokalbefolkningens ord er formindsket,” sagde Cllr hvid. “Og det er kun lokale folk og deres valgte repræsentanter, der ved, hvad der er brug for.”

Han sammenlignede interventionen med en anden regeringsplanlægningspolitik kaldet “tilladt udvikling”, som trådte i kraft i 2015.

Det berettigede udviklere til at omdanne nogle kontorblokke til lejligheder uden Rådets tilladelse.

“Nu har vi hele skår af kontorblokke, der er blevet omdannet til boliger af forskellig kvalitet,” beklagede han.

“Nettoresultatet er, at arbejdspladserne er væk. Vi forsøger nu at sikre, at de mistede kontorer udskiftes. Ellers har du mange mennesker, der kommer ind i biler og kører fra en bosættelse til en anden for at arbejde.”

Belønning af fiasko?

Tracy Harvey, leder af planlægning og bygningskontrol ved St Albans Council, sagde distriktet var 81 procent grønt bælte.

Udviklingssteder” er begrænsede”, hun sagde, og”St Albans har kæmpet for at imødekomme regeringens Boligleveringstest”.

Men en anden årsag, sagde Cllr Hvid, var udviklere at få byggetilladelse til boliger og derefter undlade at levere det.

“Hvis al den tildelte byggetilladelse var blevet bygget, ville vi ikke være i den position, vi er,” sagde han.

“Hvis vi bare kunne stoppe med at forestille os, at problemet er anderledes end det, det faktisk er, så kan vi faktisk komme et sted.

“Det faktum, at de straffer rådene, når det faktisk er udviklerne, der hænger på land i så mange dele af landet, viser bare, hvor ude af kontakt regeringen er med, hvad der faktisk foregår.”

Hans kommentarer gentog en rapport fra 2019 fra Royal City Planning Institute, der advarede om, at reglerne gav “et stærkt incitament til boligudviklere til at levere”.

Det sagde, at hvis udviklere får byggetilladelse og derefter undlader at bygge, har den lokale myndighed sine beføjelser bremset, hvilket igen gør det muligt for disse udviklere at få godkendelse til projekter, der tidligere kunne have været blokeret.

“Dette belønner udvikleren for ikke at udvikle og straffe de lokale myndigheder,” hedder det i rapporten.

Mhclg sagde, at testen ” hjælper med at sikre, at der leveres lokalt boligbehov, og giver større gennemsigtighed om niveauet for levering af boliger i et område.”

Det sagde, at det var ” opmuntrende [råd] at søge støtte, hvor de står over for udfordringer med levering af boliger.”

There are currently no comments.