MP chokeret over omfanget af GP-mangelskrise i St Albans

MP chokeret over omfanget af GP-mangelskrise i St Albans

St Albans GPs er overarbejde og tæt på udbrændthed på grund af den igangværende mangelkrise, det er blevet afsløret.

En praksis business manager på Lodge kirurgi på Normandiet Road, som i øjeblikket tjener ca 20.000 patienter – talte til MP Daisy Cooper om hendes bekymringer.

Li.Richards sagde i de sidste to måneder, praksis har set seks ansatte fratræde – inklusive receptionister, sundhedsassistenter og praktiserende læger – som alle citerede misbrug og arbejdsbyrde som grunde.

Øvelsen har i øjeblikket flere halvdagssessioner om ugen uden nogen læge til at servicere dem på grund af manglen på personale.

Hun sagde: “alle vores medarbejdere-fra GPs til receptionister til registratorer – har arbejdet utroligt hårdt i de sidste 20 måneder, men mange brænder ud.

“Vi har fem registratorer her på forskellige stadier af træning, og jeg ved, at nogle af dem allerede spekulerer på, om det er, om en læge er den rigtige vej for dem – de er i et miljø, hvor de ser os alle strakt til grænsen, overtræt og ikke tager pauser. Det er næppe lokke dem ind i erhvervet.

“Regeringen siger fortsat, at den ønsker mere GPs, men alligevel fortsætter de med at udsende negative meddelelser om dem, der arbejder i almen praksis, som medierne derefter får fat i og forstærker til offentligheden. Det er helt kontraproduktivt mod at opbygge antal kvalificerede GPs, og det er en enorm bekymring for mig og mange andre inden for sundhedsvæsenet.”

Li.fortalte Daisy, at operationen normalt tager mere end 500 opkald om dagen, med endnu flere forsøger at komme igennem på telefonlinjerne. Operationens onlinetjeneste, Online Consult, hvor patienter kan rapportere mindre symptomer og modtage et svar inden for 72 timer for ikke-presserende spørgsmål, har også været efterspurgt.

GP-partner Rani Bathia flyttede ud af sit hjem i tre måneder i højden af pandemien for at sikre, at hun ikke inficerede sin familie med Covid.

Hun sagde: “alle her går ud over, hvad de skal gøre, men det føles stadig ikke nok.

“Vi ønsker at gøre det absolut bedste af vores patienter, selvom det betyder at arbejde mange timers overarbejde og efterbehandling admin hjemme sent om aftenen. Men vi er også mennesker og patienter – det føles som medierne og nogle medlemmer af offentligheden har glemt det.”

Daisy Cooper sagde: “jeg vidste allerede, at vi havde færre GPs i St Albans, end vi gjorde for fem år siden, men mit besøg til den praktiserende læge praksis var en øjenåbner.

“I løbet af de sidste 20 måneder er alles liv blevet sat på vent, og mange er forståeligt nok frustrerede over ikke at kunne få en rettidig aftale for sig selv eller en elsket, især for forhold, der kan have foregået i nogen tid.

“Men jeg kan se, at personalet på GPs-operationer også er enormt frustrerede. NHS-bred mangel betyder, at GP praksis er ofte bruge timer på at jagte hospital breve eller rapporter til deres patienter, som deres patienter forventer, at de allerede har, og drive til at tackle hospital ventelister betyder, at de patienter, der går glip af et hospital, telefon opkald eller aftale uden skyld om deres egne, ofte ender tilbage med deres praktiserende læge har til at starte henvisning hele igen.

“Selv om disse systemfejl er aldeles oprørende, og jeg vil fortælle den Regering, der også – det bliver stadig mere klart, at vi alle er nødt til at spille vores side, hvis vi skal holde ef-GPs og andre sundhedsprofessionelle har vi, der kæmper med disse maddening systemer og håndtering af behandlingen puklen hver dag.

“Jeg har allerede opfordret Sundhedssekretæren til at nedlægge sin anti-GP-retorik, få fagfolk rundt om bordet og lægge en reel plan for at tackle NHS-dækkende personalemangel, der ødelægger vores sundheds-og sociale plejesystemer. Men frustrationerne fra lokale beboere og GPs er håndgribelige, og jeg vil fortsætte med at presse på for dristigere handling.”

I mellemtiden kan beboere altid gå til deres apoteker for hjælp og rådgivning med mindre lidelser. Udvalget af kliniske tjenester, der leveres af apoteker i samfundet, er udvidet markant i de senere år, med endnu flere NHS-tjenester leveret af dem fra dette år.

There are currently no comments.