Juridisk udfordring over hjem plan for north St Albans

Juridisk udfordring over hjem plan for north St Albans

En kampagnegruppe, der kæmper mod en boligudvikling nord for St. Albans, har udsendt en juridisk udfordring mod distriktsrådet.

Team CLASH har kæmpet gentagne forsøg på at udvikle 13 hektar beskyttet jord ud for Harpenden Road med et projekt på omkring 150 hjem.

De siger: “Dette er ikke” jord af dårlig kvalitet med lav økologisk værdi”: Dette er grønt bælte af høj kvalitet, der bruges til fremragende standarder for landbrug og jordforvaltning, der støder op til Kernetræskov og prisvindende rytterfaciliteter, oven på et princip kridt akvifer, der sørger for vores lokale vandbord.”

I et åbent brev til St Albans district council (SADC) siger kampagner: “denne juridiske udfordring er det sidste skridt i vores kampagne for at stoppe planer, der vil skade det lokale dyreliv og biodiversiteten, forårsage enorme problemer gennem overvældende lokale tjenester og infrastruktur, øge trafikbelastningen og forværre luftforurening i North St Albans.”

En kort video, der forklarer begrundelsen bag kampagnen, er også blevet offentliggjort, men gruppen skal rejse 50.000 til at betale for den juridiske udfordring, og et folkemængdefinansieringssted har kun ramt 1.330.

SADC har afvist at kommentere, da retssager er i gang, men enhver beslutning om, hvorvidt de skal handle på udfordringerne, hviler på sig selv.

Men selvom udfordringen skulle lykkes, er der ingen garanti for, at resultatet ville være anderledes.

I August 2021 nægtede daværende boligminister Robert Jenrick at nedlægge veto mod ansøgningen af miljømæssige grunde.

Hertfordshire dyreliv tillid protesterede mod udviklingen, ligesom kampagnen for at beskytte landdistrikterne England (CPRE).

CLASH skrev en rapport, der argumenterede for, at økologiske undersøgelser foretaget på vegne af udviklerne var utilstrækkelige og indeholdt unøjagtige oplysninger.

Den nye udvikling vil se snesevis af nye huse bygget på tidligere landbrugsjord tæt på Kernetræskov, efter omridsplanlægningstilladelse blev givet af distriktsrådet.

Planerne for det tidligere landbrugsjord var blevet forelagt på vegne af udviklere Hunston Properties og The Soul Trust.

De nuværende forslag indeholder planer for i alt 132 boliger – inklusive 24 lejligheder med to soveværelser, 52 huse med tre soveværelser, 54 huse med fire soveværelser og to huse med fem soveværelser-men sammensætningen af enhver udvikling kan ændres.

There are currently no comments.