Feriestress: 5 tip til at have en rolig Jul

Feriestress: 5 tip til at have en rolig Jul

Tæller du ned til jul med spænding, stress, eller måske lidt af begge dele? Feriesæsonen kan være så stressende som det er spændende, især når det kommer til at holde børnene underholdt, købe gaver og forberede og vært for den store familie festligt måltid.

Men gå ikke i panik! Her er nogle af de bedste tip til at gøre December lidt mindre stressende, så du kan bruge så meget tid som muligt på at nyde sæsonen med dine kære.

Her er mine fem tip, der hjælper dig med at få en rolig Jul:

1. Få børnene involveret i planlægning og forberedelse

Involver børnene og planlæg noget festligt sjov, lidt af hvad alle vil gøre, og glem ikke at planlægge i masser af nedetid også. Det er virkelig vigtigt ikke at overschedule. Det er så spændende, at vi kan gå ud og gøre alt igen, men det kan også være overvældende-især når vi planlægger for meget.

Sørg for, at dine børn føler, at de er en integreret del af alle de begivenheder, der finder sted, snarere end at føle, at de kommer i vejen. Giv dem ansvar og få dem til at gøre noget af planlægningen og det arbejde, der er involveret i at få alt klar.

De kan oprette og tegne en menu til julemiddagen, gøre bordet og designe nogle center stykker. Giv dem deres egne” job”, når det kommer til at rydde huset og undre sig over det verdslige sammen.

2. Kend dit budget og tænk uden for boksen

Se på din økonomi på forhånd og arbejde inden for dine midler. Julen behøver ikke at være dyr.

Der er masser af gratis eller billige aktiviteter for at nyde nogle festlige familie sjov og efter et år med glip af, hvorfor ikke købe erfaringer i år snarere end legetøj? Du kan købe en voucher eller abonnement på et lokalt blødt legeområde, museum, keramik håndværk og skabe butik, klatring center, zoo… listen er uendelig.

Du kan abonnere på en klasse eller et magasin for noget, som børnene altid har ønsket at gøre, eller noget, som du kunne nyde sammen. Tænk uden for boksen i år og find en tankevækkende gave, der fortsætter med at give. Husk at shoppe små og fortsæt med at støtte dine lokale virksomheder.

3. Hold dig til normale rutiner så meget som muligt i løbet af ferien

Prøv at holde sig til normale rutiner så meget som muligt. Selvom det er dejligt at have nogle sene nætter og lay-ins, trives børn faktisk af rutine. Det er også vigtigt at huske, at det i juleferien er meget nemt for vores børn at blive overstimuleret og følelsesmæssigt overvældet.

De er let trætte af alle aktiviteter, de kommer sandsynligvis ud af et sukkerrush efter at have spist for mange slik og har nu besluttet, at de har brugt mere end nok tid sammen med deres søskende. De vil være i desperat behov for nogle rolige, rolige og en god nats søvn.

4. Administrer dine forventninger

Julen skal være “den mest vidunderlige tid på året”, og med dette kommer en urealistisk idealisering, som vi forsøger at skabe, og som ønsker, at alt skal være perfekt. Som et resultat kan vi føle os stressede og ængstelige.

For at tilføje til det vil vores børn i sidste ende være børn, og der vil være tårer og raserianfald, normalt på de mest ubelejlige tidspunkter – ofte foran dømmende slægtninge. Vi kan snart begynde at føle, at vi på en eller anden måde fejler som forældre, alt er ødelagt og undrer os over, hvorfor vi endda gider!

Det kan hjælpe med at etablere nogle klare grænser og forventninger omkring skærmtid, sengetid, rutine, hjælpe rundt i huset og forventet adfærd, når du er ude og om på forhånd.

Skriv dem ned, så alle kan se og blive enige om, hvad der skal gøres – og hvornår. Hvis du har en gensidigt aftalt plan på plads, er det lettere at holde sig til. Det hjælper også ,hvis (hvornår) ting går galt, som du kan henvise til aftalen, og børn kan også holde dig til konto!

Vær realistisk med de forventninger, du har med andre, og vær realistisk med den forventning, du også sætter på dig selv.

5. Kommuniker dine juleønsker

Sidste jul var anderledes for de fleste af os, så hvorfor ikke benytte lejligheden til at udfordre nogle af dine traditioner og prøve nogle nye? Bed alle om at dele, hvad de værdsætter til jul, og hvilke nye traditioner de gerne vil introducere. Giv masser af muligheder for alle til at dele deres tanker, følelser, ønsker, behov og ønsker og føle sig hørt.

Når vi gør vores følelser vores prioritet, alt andet slots på plads. Dine børn vil afhente dine følelser, uanset hvor svært du forsøger at skjule dem.

Ligeledes har vores børn også været igennem så meget. Vi kan planlægge en fantastisk dag ud, og de kan blive overvældet og ikke nyde det.

Følelser er bare. Vi kan ikke kontrollere dem eller rette dem, de skal bare mærkes, accepteres og virkelig lyttes til, før de kan frigives. Sørg for, at børn føler sig følelsesmæssigt sikre, og at du er følelsesmæssigt tilgængelig.

Sæt realistiske forventninger til jer begge. Opmuntre dine børn til at tale om deres tanker og følelser, lytte og være empatisk. Forsikre Dem om, at vi alle har denne” regnbue af følelser ” inde i os, og enhver følelse er OK.

There are currently no comments.