Billige boliger blok givet grønt lys til garage site

Billige boliger blok givet grønt lys til garage site

En” utrolig sjælden ” mulighed for St Albans at tilbyde tilbud 100 procent billige boliger på en ny udvikling har vundet opbakning fra byrådsmedlemmer.

Planlægningshenvisningsudvalget støttede enstemmigt forslagene om at erstatte en bilgarage med en ny fuldt overkommelig flerfamiliehus på stedet for York House, Guildford Road.

Rådsofficerer anbefalede godkendelse af ordningen, med det nye sted, der tilbyder 25 overkommelige lejligheder.

Blokken vil omfatte 16 Et-værelses lejligheder og ni to-værelses lejligheder.

Boligerne vil blive drevet og vedligeholdt af Højby boligforening, som allerede driver en række overkommelige boligordninger i hele amtet.

Mark Schmull, af agenter pil planlægning, sagde planerne ville løse et behov for billige boliger i St. Albans, samtidig undgå udvikling på det grønne bælte.

Schmull sagde: “denne ordning er utroligt sjælden, da den vil levere hele udviklingen som overkommelige boliger på et brunt felt, noget der næsten er unikt i distriktet i øjeblikket.”

Ansøgeren havde tidligere trukket en ansøgning om en større ordning på 27 enheder tilbage, og udviklerne sagde, at den nye ansøgning havde taget bekymringer over overudvikling af stedet i betragtning.

Ansøgningen blev indkaldt til udvalget af Cllr Anthony Roklands, der rejste bekymring over skalaen og masseringen af bygningen med fire etager, en indvirkning på naboejendomme, og at 25 parkeringspladser ville være utilstrækkelige til stedet.

Taler under mødet, Cllr Frances Leonard rejste også bekymring over indvirkningen på Dagslys for nogle omkringliggende ejendomme, men anerkendte fordelene ved ordningen.

Der blev også rejst punkter om, at boligbygningen planlægges i et stort set beskæftigelsesområde, skønt det blev bemærket, at andre ordninger er i gang langs Guildford Road.

Andre rådsmedlemmer talte meget om forslagene, med Cllr David Mitchell, der tilføjede, at det var en “fremragende mulighed for 25 overkommelige huse på en grund, der vil forbedre lokalområdet, snarere end at mindske lokalområdet.”

Planerne blev enstemmigt godkendt med forbehold af en aftale i afsnit 106, der vil omfatte Bidrag til lokale parker, biblioteker og fritidscentre.

Rådsofficerer bekræftede også, hvis udviklere senere vælger at give mindre end 100 procent overkommelige boliger, skal de genansøge om byggetilladelse.

There are currently no comments.